EnglishAAA

MNB Növekedési Hitelprogram III. szakasz

Bővítené cégét?

Rövidesen igényelheti az MNB Növekedési Hitelprogram III. szakaszának keretében kedvezményes kamatozású hitelünket, melyet ingatlanvásárlásra használhat fel.

Üzleti tervei megvalósításához ne hagyja ki ezt a kedvező finanszírozást!


Kérjen visszahívást!


Munkatársaink egy munkanapon belül visszahívják Önt, munkanapokon 9:00-18:00 óra között.HITELCÉLOK

Bankunk az MNB Növekedési Hitelprogram (MNB NHP) III. szakaszának keretében, 2,5%-os ügyleti kamat mellett ingatlanvásárlásra nyújt finanszírozást a kisvállalkozások1 számára az MNB előírásoknak megfelelően.

A hitelcélokat részletesen az MNB NHP terméktájékoztatója2 tartalmazza, melyet a MNB honlapján olvashat el.


MIÉRT ELŐNYÖS?


Kik vehetik igénybe az MNB NHP finanszírozást?

Azon 300 millió forint éves nettó árbevétel alatti devizabelföldi gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások,őstermelők vagy egyéni cégek, mely
 • legalább 1 teljes lezárt éves (365 nap) beszámolóval rendelkezik,
 • saját tőkéje nem negatív,
 • az elmúlt 3 évben és jelenleg sem áll csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás alatt, továbbá nincs ellene folyamatban végrehajtási eljárás,
 • köztartozás-mentességét igazolja.

A finanszírozás mértéke függ vállalkozásának adósminő­sítésétől, árbevételétől és eladósodottságától.


Mely vállalkozásnak ajánljuk az MNB NHP Ingatlanvásárlási hitelt?

Olyan vállalkozások számára,

 • melyek tehermentes vagy önerőből tehermentesített ingatlant vásárolnak5, továbbá
 • legalább 20% önrésszel rendelkeznek,
 • és az ingatlan a vállalkozás üzleti célját szolgálja6.

Miért érdemes vállalkozásának
MNB NHP Ingatlanvásárlási hitelt igényelnie:
 • Tárgyi fedezet mellett és a vállalkozásban a tulajdoni hányad legalább 50%-ával rendelkező magányszemély tulajdonosának vagy tulajdonosainak, Bt. esetén kültagjának vagy kültagjainak, egyén vállalkozó, egyéni cég esetén egy másik magánszemélynek a készfizető kezességvállalása mellett igényelhető.
 • A hitel összege 3 millió forinttól 150 millió forintig terjedhet.
 • 2,5%-os ügyleti kamat a teljes futamidő alatt.
 • Nem számítunk fel szerződéskötési díjat, kezelési költséget.
 • A futamidő 12 hónaptól maximum 120 hónap lehet.
 • Az előtörlesztés díjmentes.


Az MNB NHP keretében igényelhető hiteltermékek további feltételeiről, kérjük, érdeklődjön bankfiókjainkban, illetve keresse az éjjel-nappal hívható CIB24 telefonos ügyfélszolgálatot a (+36 1) 399 8888 telefonszámon.


Dokumentumok

Az Ügyféltájékoztató a bal oldali Kapcsolódó dokumentumok dobozban érhetők el.1 Kisvállalkozásnak a 300 millió forint éves nettó árbevétel alatti devizabelföldi társas és egyéni vállalkozások, egyéni cégek, őstermelők minősülnek.

2 Az MNB terméktájékoztatója "Terméktájékoztató Növekedési Hitelprogram második szakaszának I. és II. pillére keretében folyósított refinanszírozási hitelek igénybevételének módjáról és feltételeiről" néven az MNB honlapján a

http://www.mnb.hu/Monetaris_politika/novekedesi_hitelprogram címen érhető el.


5 Finanszírozható beruházás: még le nem zárt (aktivált) beruházás. A saját forrásból megvásárolt és kifizetett eszközök utófinanszírozása nem megengedett. Ez alól kivételt a beruházási hitelek esetében a folyósítás előtt legfeljebb 30 nappal saját forrásból kifizetett számlák jelentenek, melyek egy folyósítás alkalmával refinanszírozhatóak (pl. első folyósítás).

6 A beruházással érintett eszköznek a vállalkozás üzleti célját kell szolgálnia, így az bérbe nem adható. A bérbeadás tilalma nem vonatkozik azon vállalkozásokra, amelyek tevékenységei közt már 2014. február 28-án is szerepelt a TEÁOR 77-es főcsoportba ("Kölcsönzés, operatív lízing") tartozó tevékenység, és ennek keretében üzletszerűen adják bérbe azt az eszközt, amelyet a beruházási hitelből megvásárolnak. A feltétel megszegésének minősül ingatlan beruházás esetén az ingatlan futamidő alatti átminősítése lakó- illetve üdülőingatlanná.