EnglishAAA

Vállalatok

2017-06-19 15:16 - Ilyen lesz a jövő IKEA-ja (portfolio.hu)
Az IKEA nem akar lemaradni az éles piaci versenyben, ezért több új fejlesztése is van a vállalatnak. Többek között ilyen egy új alkalmazás, amely egy virtuális valóságot mutat a felhasználóknak. Ezt a programot nem mással, mint az Apple-lel fejleszti a svéd áruházlánc.

Az IKEA már előre gondolkodik és különböző fejlesztéseket végez annak érdekében, hogy ne maradjon le a piaci versenyben. Az egyik legnagyobb szereplő az e-kereskedelemben az Amazon, amely komoly nyomást gyakorol a hagyományos kiskereskedelmi láncokra, ezért innovációra van szükség, ha versenyben akarnak maradni. Ennek apropóján folyamatosan fejleszt az IKEA, például jövőre egy olyan program indulhat el, melynek keretében viszonteladói weboldalon keresztül is értékesíteni fogják az IKEA termékeket.

Ezen felül olyan egyedi megoldásokon is dolgozik az áruházlánc, mint például a virtuális valóság. Az Apple-lel közösen fejlesztenek egy olyan alkalmazást, amelyen 5-600 különböző bútort helyezhetnek el virtuálisan a saját lakásukban a felhasználók. A bútorok három dimenzióban jelennek majd meg, ezt a fejlesztést idén ősszel már élvezhetik a felhasználók, idővel pedig a megjeleníthető bútorok száma is növekszik majd. A virtualitás nem ismeretlen az IKEA részére, hiszen idén februártól már négy áruházban is van lehetőség megtekinteni a különböző konyhai berendezéseket egy erre specializált alkalmazáson keresztül.

Az IKEA korábban felismerte, hogy sok vásárlónak messze vannak a hagyományos áruházak, ezért 2015-ben elkezdett a városközpontokban is terjeszkedni, ahol a hagyományos áruháznál jóval kisebb boltokat üzemeltet, ezek mérete közel egytizede a normál áruházénak. Ezekben jellemzően az online megrendelt termékeket veszik át a vásárlók, összesen 44 ilyen üzlet üzemel az Egyesült Királyságban, Kanadában, Norvégiában, Olaszországban, Japánban és Kínában.

(CNN)

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Vállalatok / 2017-06-25 17:20
Nem sok választotta el mostanában az internetes forradalmárt, Jeff Bezost, hogy a világ leggazdagabb ...
Vállalatok / 2017-06-25 15:25
Egyre több nagyvárosban tervezik azt, hogy néhány éven belül teljesen kitiltják az autókat a ...
Vállalatok / 2017-06-25 07:35
Pár hónappal ezelőtt még nem sokan gondolták volna, most azonban már úgy fest, realitásként kell ...
Vállalatok / 2017-06-24 16:45
Már tavaly megnyíltak, de a nagyüzem idén kezdődik Gerendai Károly lupa-tavi strandjain, amikből ...
Vállalatok / 2017-06-24 10:50
Nem mindig könnyű megjósolni, hogy mi lesz a következő nagy durranás. Különösen aktuális ez most, ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!