EnglishAAA

Makrogazdaság

2017-06-19 15:39 - Soros szerint semmi nem lesz a Brexitből (portfolio.hu)
A Brexit jelenleg vesztes helyzet Nagy-Britanniának és az Európai Uniónak is, senkinek nem érdeke, hogy végigmenjen a folyamat - írta Soros György a Mail on Sunday hasábjain. A magyar származású milliárdos szerint a kilépési folyamat legalább öt évig tartana, addig azonban új választások lesznek a szigetországban, a folyamatot látva pedig könnyen megváltozhat a tavaly még az elválásra voksoló állampolgárok véleménye.

Éppen hétfőn kezdődtek meg Brüsszelben a brit kilépési tárgyalások, azonban Soros György szerint néhány éven belül mindkét fél abban lehet érdekelt, hogy ne menjen végig az elválási folyamat. Az üzletember szerint a brit hatóságok nem tudják visszacsinálni a Brexitet, hiszen tavaly nyáron népszavazás döntött róla, azonban a választópolgárok véleménye megváltozhat.

Az elválási folyamat legalább öt évet vehet igénybe, addig azonban új parlamenti választásokra kerül sor Nagy-Britanniában. Vagyis ha minden jól megy, akkor a felek előbb fognak újra összeházasodni, mint hogy egyáltalán elváljanak

- írta Soros a Mail on Sunday hasábjain.

A befektető szerint egyébként a britek már kezdik érezni a Brexit negatív gazdasági következményeit. Korábban ugyanis azt ígérték nekik, hogy az életszínvonaluk nem romlik majd a kilépés miatt, a legfrissebb adatok azonban már arra utalnak, hogy a bérek növekedése nem tart lépést az inflációval, vagyis reálértéken szegényebbek lesznek a britek. ha pedig ez folytatódik a következő hónapokban is, akkor a háztartások kénytelenek lesznek realizálni, hogy csökken az életszínvonaluk.

Vagyis Soros szerint arra lehet számítani, hogy a britek belátható időn belül kiábrándulnak majd a Brexitből, és a következő választások után hatalmat kapó párt kénytelen lesz visszatáncolni a folyamattól, amihez addigra a politikai felhatalmazása is meglesz. Az EU pedig ebben partner lesz, hiszen ők is csak veszítenének a britek kilépésével.


A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Makrogazdaság / 2017-06-25 11:40
Néhány hete még olyan egyértelműnek tűnt az Egyesült Királyság útja: Theresa May vezetésével ...
Makrogazdaság / 2017-06-25 09:20
Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 ...
Makrogazdaság / 2017-06-25 07:45
A visegrádi országok együttműködése az unión belül a legszorosabb és leghatékonyabb, és mára ...
Makrogazdaság / 2017-06-24 17:10
Júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a ...
Makrogazdaság / 2017-06-24 10:00
A repülőtéri vasúti fejlesztések és a Budapest-Belgrád vonal újjáépítése érdekében új nyomvonalon ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!