EnglishAAA

Állampapír- és pénzpiac

2017-06-19 18:46 - Évi 8 százalék hozam életed végéig? Ezt kell most megvenned! (portfolio.hu)
Teszteli a piaci hangulatot Argentína annak érdekében, hogy a közeljövőben esetleg százéves állampapírt dobjon a piacra - írja a Bloomberg. A nemrég még a csőd szélén tántorgó országnak komoly hozamot kellene garantálnia, ami a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben sok befektető számára vonzó lehet.

Ha összejönne az argentinoknak az ultrahosszú futamidő melletti kibocsátás, akkor olyan országokhoz csatlakoznának, mint Mexikó, Írország és az Egyesült Királyság, eddig csak ők bocsátottak ki sikeresen százéves kötvényt. Ezek a papírok elsősorban a biztosítók és a nyugdíjalapok érdeklődését keltették fel, hiszen hosszútávon tudnak vonzó hozamot biztosítani. Úgy tudni, hogy az argentin kötvényeket 90 százalékos árfolyamon adnák el évi 8,25%-os hozamot garantálva. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy egy éve sincs annak, hogy Argentína évtizedes huzavona után megállapodott a hitelezőivel, így elkerülte az államcsődöt. Hasonló forgatókönyvet pedig a következő száz évben sem lehet kizárni, ezért is az elsőre vonzónak tűnő hozamszint. Ráadásul Argentína az elmúlt 200 évben hétszer ment csődbe, ebből háromszor az utóbbi 23 évben.

Délutánra egyébként már nem csak sajtóhírről beszéltek, a helyi pénzügyminisztérium is megerősítette a kibocsátás tervét, amelyre akár már ma sor kerülhet a Citigroup és az HSBC szervezésében. A Bloomberg szerint semmi nem állhat a sikeres kibocsátás útjába, hiszen jelenleg nagy igény van a piacon a magas hozamú, de kockázatos befektetések iránt, hiszen a biztos eszközökből nagyon nehéz pénzt csinálni.

Ez az egész arra jó, hogy reklámot csináljanak maguknak, hiszen garantáltan a Financial Times címlapján szerepelnek majd

- kommentálta a Bloombergnek Guido Chamorro, a Pictet Asset Management szakembere. Szerinte az egész csak arra megy ki, hogy a felhajtással még vonzóbbak legyenek az argentin állampapírok a befektetők szemében.

A hírek szerkesztését a CIB Bank tartalomszolgáltató partnerei végzik. Az itt leírtak nem feltétlenül tükrözik a CIB Bank véleményét.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Állampapír- és pénzpiac / 2017-08-16 08:12
Az elmúlt napokban rendszeresen beszámoltunk arról, hogy a forint árfolyama rendkívül stabilnak ...
Állampapír- és pénzpiac / 2017-08-14 08:38
Felülteljesítő volt az elmúlt napokban a forint, és a lendület csak most jöhet, a nemzetközi piacok ...
Állampapír- és pénzpiac / 2017-08-10 08:39
Viszonylag stabilan tartják magukat a feltörekvő európai régió devizái az Észak-Korea miatt egyre ...
Állampapír- és pénzpiac / 2017-08-09 08:50
Rendkívül stabil a forint árfolyama a szerda reggeli kereskedésben, mind az euróval, mind pedig a ...
Állampapír- és pénzpiac / 2017-08-08 08:37
Tegnap mérsékelt mozgásokat láthattunk a nemzetközi devizapiacokon, makrogazdasági adatok ...
Olvassa az Intesa Sanpaolo csoport híreit
a world.intesasanpaolo.com oldalon!