Sajtószoba

• Telefonszám: 1/423-2624

Hivatalos közzétételek, közlemények Kapcsolódó anyagok

CIB Bank

A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalata. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 35 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alkusz) termékei, konstrukciói egészítenek ki. A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő fiókhálózatával áll rendelkezésére közel 450 ezer ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, a CIB Bank mobilalkalmazás, a mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.

Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo 40,7 milliárd eurót meghaladó piaci kapitalizációjával az euróövezet legjelentősebb bankcsoportjai közé tartozik. Olaszországban, ahol a lakossági és vállalati szektorban, valamint a vagyonkezelés terén egyaránt piacvezető, mintegy 4.100 fiókból álló hálózatán keresztül nyújtja szolgáltatásait 11,1 millió ügyfelének. Az ország teljes területét egyenletesen lefedő hálózata révén a legtöbb olaszországi régióban legalább 13 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. Az Intesa Sanpaolo számottevő jelenléttel bír Közép-Kelet-Európában, valamint a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ahol a Csoport leányvállalatai 12 országban folytatnak lakossági és kereskedelmi banki tevékenységet, 8,2 millió ügyfelet szolgálva ki hozzávetőlegesen 1200 bankfiókján keresztül. Ezen felül nemzetközi szakértői hálózatot működtet vállalati ügyfelek támogatására 28 országban, elsősorban a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, továbbá olyan országokban, ahol az olasz vállalatok a legaktívabbak, azaz az Egyesült Államokban, Brazíliában, Oroszországban, Kínában és Indiában.

Ínycsiklandó ajánlat nem csak édesszájú befektetőknek

• Milka és KitKat csokoládé, Dunkin’ Donuts fánk, Danone joghurt. Világszerte nap mint nap rengetegen vásárolnak ezekből a népszerű édességekből. Ennek köszönhető, hogy jelentős e cégek hozzájárulása a világ gazdaságának teljesítményéhez, és ezért befektetési szempontból is vonzóak lehetnek. Most a magyar befektetők számára is adott a lehetőség, hogy tőkéjük 95 százalékát megőrizve, akár kamatadó-mentesen részesedjenek a globális élelmiszeripari cégek eredményeiből. A CIB Édességek Származtatott Alap befektetési jegyei május 26-ig még díjmentesen jegyezhetőek. - 2017. május 22.

Nemcsak a fiatalok körében népszerű az online bankolás

• Egyre többen használnak internetbankot és mobilalkalmazást amellett, hogy a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be a banki ügyek intézésében – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásából. A 18-24 éves korosztály számára kiemelten fontos, hogy egy bank milyen online csatornákat biztosít az ügyintézésre, de az internetbank már az idősebbek körében is alapszolgáltatásnak számít. Bár a mobilapplikáció népszerűsége egyelőre nem közelíti meg az internetbankét, a jövőben ebben jelentős változás várható.  - 2017. május 18.

Paolo Rossi és a CIB Bank Magyarországra is elhozta az Italia Focitábort - Olasz top trénerek edzik és tesztelik a 10-14 éves fiatalokat júniusban Budapesten

• Olasz top trénerek érkeznek Magyarországra június végén, hogy felmérjék és oktassák a 10-14 éves magyar focistákat a CIB Italia Focitábor keretében – a hírt Paolo Rossi, minden idők egyik legsikeresebb olasz futballistája jelentette be Budapesten, aki a focitábor fővédnöke. A hazai pályán kiválasztott legjobbak Olaszországban folytathatják a tréninget, és akár a futball karrierjüket is. - 2017. május 15.

„Egy lépés az egészségért” - Ingyenes szűrések országszerte a CIB bankfiókokban

• „Egy lépés az egészségért” elnevezéssel indul útjára a CIB Bank és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös programja, melynek különlegessége, hogy az egészségügyi mérések néhány napra a bank fiókjaiba költöznek. Az ország 16 CIB bankfiókjában egy-egy napon a betérők többféle ingyenes szűrés közül válogathatnak. A szűrőkörút május 15-én, hétfőn, kezdődik Budapesten a Károly körúti CIB bankfiókban. A szűrések pontos időpontja és helyszíne elérhető az egycseppfigyelem.hu oldalon.  - 2017. május 11.

Már több mint százezren használják a CIB Bank mobilalkalmazását - A százezredik ügyfelet egy okostelefonnal lepte meg a bank

• Már több mint százezer felhasználója van a CIB Bank tavaly tavasszal indult mobilalkalmazásának, ami hamarosan újabb funkciókkal egészül ki. A felhasználók többsége aktívan használja is az applikációt: háromnegyedük rendszeresen, minden hónapban legalább egyszer belép. A CIB az alkalmazást százezredikként letöltő ügyfelét egy okostelefonnal lepte meg.  - 2017. május 9.

Ismét a CIB Bank elemzői a legpontosabbak

• Idén - 2013 után immár másodszor - a CIB Bank elemzői csapata, Trippon Mariann és Jobbágy Sándor kapta a Consensus Economics legpontosabb előrejelzésért járó díját Magyarországon. A makrogazdasági elemzések készítésével foglalkozó nemzetközi óriásvállalat két éven keresztül vizsgálta, hogy 19 intézmény milyen magyar GDP növekedési és inflációs prognózisokat tesz közzé. A rangos nemzetközi díj mellett a Magyar Nemzeti Bank és Thomson Reuters Magyarország makrogazdasági előrejelzői versenyén is szép eredmény értek el a CIB Bank elemzői.  - 2017. május 4.

Most megéri bankot váltani - Kevesebb adminisztráció és jelentős spórolási lehetőség

• Annak ellenére, hogy már több mint fél éve hatályba lépett az egyszerűsített bankszámlaváltásról szóló kormányrendelet, a CIB Bank tapasztalatai szerint csak kis mértékben nőtt az érdeklődés a folyamat iránt. Pedig érdemes időről időre áttekinteni a bankok ajánlatait, hiszen léteznek már valóban 0 forintos bankszámlák is, melyek esetében nemcsak a számlavezetés, de számos szolgáltatás is díjmentes – tanácsolják a CIB Bank szakértői.  - 2017. május 2.

Nő az átlagosan igényelt hitelösszeg a személyi kölcsönöknél - A többség előrelépést támogató célokra fordítja a hitelt

• A CIB Bank tapasztalatai szerint az ügyfelek többsége lakással összefüggő hitelcélokra vesz fel személyi kölcsönt, mely a család előrelépését szolgálja. Az átlagos hitelösszeg tekintetében folyamatos növekedést tapasztal a bank: a két évvel ezelőtti 800 ezer forinthoz képest ma 1,3 millió forint ez az összeg. A CIB Bank jelentős érdeklődésre számít a következő hónapokban, jellemzően ugyanis a tavaszi időszakban a legnagyobb a személyi kölcsön igénylések száma, hiszen a legtöbben ilyenkor kezdenek lakásfelújításba.  - 2017. április 19.

Minden adott, hogy ismét jó éve legyen a magyar gazdaságnak

• Növekvő GDP-re, stabil külső és belső egyensúlyi pozícióra, tartósan laza monetáris politikára, ám gyorsuló inflációra számítanak idén Magyarországon a CIB elemzői. A kedvező belföldi folyamatokat a fejlett országokban tapasztalható élénkülés is támogatni fogja.  - 2017. március 29.

Ötmilliárdos ingatlanértékesítési kampány indul a CIB Csoportnál

• A továbbra is élénk ingatlanpiaci keresletnek köszönhetően és a tavaly évvégi 27 ingatlanból álló sikeres portfolióértékesítést követően ingatlancsomag-értékesítési kampányt indít a CIB Csoport március 1-től kezdve négy hónapon át.  - 2017. március 1.

Meghatározó az online bankolás szerepe a magasabb jövedelműek között

• Az átlagosnál magasabb jövedelmű, illetve nagyobb megtakarítással rendelkező ügyfelkör számára az online csatornák meghatározó jelentőségűek a bankolásban – derült ki a CIB Bank megbízásából készített felmérésből. A válaszadók napi pénzügyeiket elsősorban internetbankon keresztül intézik, de továbbra is fontos szerep jut a bankfiókoknak. Sokan használnak mobilbanki alkalmazást is, melynek népszerűsége a CIB Bank várakozásai szerint folyamatosan növekedni fog a következő időszakban.  - 2017. február 21.

A vegyes alapok lehetnek az idei év nyertesei - Lassan, de folyamatosan növekszik a lakosság kockázatvállalási hajlandósága

• Elsősorban politikai és nem gazdasági kockázatokkal kell számolniuk 2017-ben a befektetőknek. Mivel a vállalatok számára az USA-ban és Európában is alapvetően kedvezőek a gazdasági körülmények, azok a befektetések teljesíthetnek jól idén, amelyek a részvénypiacra fókuszálnak. A magyar lakosság továbbra is jellemzően inkább a kevésbé kockázatos befektetési lehetőségeket keresi, így a CIB Alapkezelő várakozásai szerint a hazai befektetési alapok piacán a részvény befektetéseket is tartalmazó vegyes alapok kerülhetnek előtérbe.  - 2017. február 8.

Nagy a különbség az álomotthon és a valóság között - Lakásvásárlásra felelős döntés hitelt felvenni

• A lakosság nagy része 100 négyzetméteres, legalább háromszobás családi házban szeretne lakni, a magyar lakások átlagos alapterülete azonban ennél 15 négyzetméterrel kisebb – derült ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből . Ennek megfelelően a megkérdezettek 45 százaléka nagyobb lakásra vágyik. Háromnegyedük szerint felelős döntés, ha valaki az áhított otthon megszerzése érdekében hitelt vesz fel, de lakásvásárlásnál sokan vesznek igénybe állami támogatásokat, például CSOK-ot is. A CIB Bank a CSOK-igénylések számának további növekedésére számít idén.  - 2017. január 24.

A CIB anyabankja a világ 20 legfenntarthatóbb vállalata között

• A világ 20 legfenntarthatóbb vállalata közé került a Corporate Knights magazin ranglistáján az Intesa Sanpaolo. A rangsort a davosi Világgazdasági Fórumon mutatták be. A bankcsoport magyar tagja, a CIB Bank is elkötelezett a környezeti és társadalmi értékek megóvásában.  - 2017. január 20.

Készpénzt szeretnének, de szépségápolási cikket kapnak karácsonyra a magyarok

• A készpénz az az ajándék, amelynek a legtöbben örülnének karácsonyra, de a többség várhatóan szépségápolási terméket kap majd – derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Ugyanakkor a felmérés eredménye szerint egyértelműen a családi együttlét a legfontosabb értéke az ünnepnek, amelyre a válaszadók nagyobb része időben elkezdi a készülődést.  - 2016. december 14.

A digitalizáció elején a kkv-k - A pénzügyeknél állnak a legjobban a fejlesztésekkel a vállalkozások

• Ma még csak tízből egy kis- és középvállalkozás tekinti magát digitálisan érettnek, ám az előttünk álló években gyorsan emelkedhet ez az arány – derül ki a CIB Bank és a TNS Hoffmann reprezentatív kutatásából. A cégek 41 százaléka eddig nem vagy alig haladt a digitális átállással, de jelentős változásokat terveznek a következő 10 évben. A pénzügy az első terület, ahol a kkv-k a kezdő lépéseket megtették, 90 százalékuk alkalmaz itt valamilyen digitális megoldást.  - 2016. december 8.