EnglishAAA

CIB Duó Megtakarítás

Ismerje meg a CIB Duó Megtakarítást, mely a bankbetétek és a befektetések tulajdonságait ötvözve nyújt magasabb betéti kamatot és kedvező hozamlehetőséget!

Akár 5%-os kamatot (EBKM: 5%) biztosítunk a betéti részre 2 hónapos futamidőre!

Érdekel!

CIB tITánok
Tőkevédett Származtatott Alapja

BEFEKTETÉS A HOLNAP TECHNOLÓGIÁJÁBA!


 • 100% tőkevédelem a lejáratkor a befektetési jegyek névértékére

 • Részesedés 3 jövőformáló technológiai vállalat részvényeinek teljesítményéből

 • Kamatadó-mentes befektetés lehetősége

 • Forint befektetés, a Tartós Befektetési Számla filozófiájához illeszkedő portfólió elem 


Az alap hozam/kockázat szerinti besorolásaSegíthetünk? Keressen bennünket! 

06 40 242 242
Online ügyfélszolgálatunk >>
Bankfiókjaink >> 

Foglaljon időpontot most!   Időpontfoglalás

 


CIB tITánok Tőkevédett Származtatott Alapjával ön 3 jövőformáló technológiai óriásvállalat részvényeinek árfolyam alakulásából juthat nyereséghez. Az Apple, a Microsoft és a Samsung a világ legjobb márkáinak 100-as listáján az első 10-ben végzett 2012-ben*. Ezeknek a cégeknek a hatása a mindennapi életünkre megkérdőjelezhetetlen, vállalatok és háztartások milliói veszik igénybe termékeiket és szolgáltatásaikat nap, mint nap. Technológiai innovációikkal olyan új megoldásokat mutatnak hétköznapi igényeinkre, melyekkel kellemesebbé, kényelmesebbé teszik mindennapjainkat. Erre pedig mindig lesz igény.  

*az Interbrand felmérése szerint

A CIB tITánok Alapját Önnek ajánljuk, ha:

 • befektetési döntéseinél a biztonság mellett az elérhető többlethozam lehetősége is motiválja,
 • jól prosperáló, világszintű márkákat képviselő cégek részvényeinek hozamából szeretne részesedni
 • foglalkoztatja az időskori öngondoskodás, és saját kezében szeretné tartani az ilyen célú megtakarításait,
 • szeretné kihasználni a Tartós Befektetési Számla nyújtotta adóelőnyöket,
 • hosszabb távú, 2 éves befektetésben gondolkodik

A a Tartós Befektetési Számla feltételeivel kapcsolatban kérjük, tájékozódjon munkatársainktól a CIB Bank Zrt. fiókhálózatában!

A részvénykosár elemei

 • APPLE

A vállalatot 1977-ben alapították az Amerikai Egyesült Államokban, jelenlegi székhelye is itt található a Kalifornia állambeli Cupertino városban. Az Amerikai Egyesült Államok 500 legnagyobb nyilvános részvénytársaságát tömörítő S&P500 tőzsdei index vállalatai közé tartozik. Az Apple személyi számítógépek, mobil kommunikációs eszközök, hordozható multimédia lejátszó eszközök, valamint az ezekhez kapcsolódó szoftverek, szolgáltatások, perifériás eszközök, hálózati alkalmazások gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Legismertebb termékei: iPad, iPhone, iPod, MacBook, QuickTime, Logic Studio, MacOSX .

 • MICROSOFT

Az Amerikai Egyesült Államok 500 legnagyobb nyilvános részvénytársaságát tömörítő S&P500 tőzsdei indexnek valamint a 30 részvényből létrehozott, szintén az Amerikai Egyesült Államokban jegyzett Dow Jones Industrial Average indexnek is eleme. A vállalatot közel 40 évvel ezelőtt alapították. Legismertebb termékei: Microsoft Office, Windows, Windows Mobile operációsrendszer-családok, ezek részeként szövegszerkesztők, táblázatkezelők, adatbázis-kezelők és egyéb irodai szoftverek, Xbox számítógépes játékok, szerver oldali operációsrendszerek, vállalatirányítási és CRM rendszerek, felhő-számítástechnikai megoldások, fejlesztőeszközök, hardver eszközök, Windows Mobile készülékek, billentyűzetek, egerek.

 • SAMSUNG

A koreai tőzsde részvényeit tömörítő KOSPI index 10 legnagyobb tőkeértékkel rendelkező vállalata közé tartozik. Több, mint 70 éves fennállása alatt a világ egyik vezető elektronikai vállalatává nőtte ki magát. Innovatív, csúcsminőségű termékeivel  (mobiltelefonok, táblagépek, fényképezők, kamerák, hordozható számítógépek, TFT-LCD kijelzők, monitorok, memóriakártyák, merevlemezek, háztartási készülékek, félvezetők) a digitális univerzum meghatározó szereplője.

Miért érdemes az említett vállalatok részvényeibe fektetni?

 • A társaságok több évtizedes, múlttal rendelkező, a technológiai szektorban meghatározó innovációs erőt felmutató, globális szinten meghatározó méretű gigavállalatok,
 • A vállalatok válság idején is fenn tudták tartani jövedelmezőségüket.
 • A vállalatok ígéretes, hosszú távú jövőképpel rendelkeznek.
 • Dinamikus piaci környezetben a nagyobb növekedési potenciálú iparágak magasabb megtérüléssel kecsegtetnek
 • A fejlett országokban tapasztalható rendkívül alacsony kamatszint, a várhatóan csökkenő kamatkörnyezet és a gazdasági növekedést ösztönző intézkedések kedveznek a részvénybefektetéseknek.

Mit kínál az alap?

 • Részesedést 3 kiemelkedően innovatív technológiai gigavállalat részvényeinek teljesítményéből
 • Egy jól összeválogatott részvénykosár révén a számítástechnikai és mobilkommunikációs piacon túl a szoftverfejlesztés és a szórakoztató elektronika igényformáló újításaiból is profitálhat
 • Optimális esetben akár 21% maximálisan elérhető hozamot (maximális EHM: 9,97%)
 • Lejáratkor 100% tőkevédelmet a befektetési jegyek névértékére
 • belátható időtávú befektetést (futamidő: 2 év)  
 • Kamatadó-mentes hozam lehetőségét (az alap befektetési jegyei elhelyezhetők Tartós Befektetési Számlán)
 • A részvényárfolyamok szélsőséges ingadozásából adódó kockázat mérséklését célzó befektetési stratégiát

A CIB tITánok Tőkevédett Alapjába történő befektetéssel elérhető hozamok

 • Abban az esetben, ha mind a 3 vállalat részvényének záróára 2015. január 9-én eléri, vagy meghaladja az induláskori, 2013. január 14-i értékét, 100%-os részesedési arány mellett az alap 21% (EHM: 9,97%) hozamot fizet a befektetési jegyeinek névértékéhez viszonyítva (függetlenül a részvények tényleges árfolyam emelkedésétől),
 • Amennyiben a 3 vállalat közül bármelyik részvényének 2015. január 9-i záróára alacsonyabb, mint 2013. január 14-i indulóérték akkor az alap kifizeti a 3 részvény árfolyam változásának egyszerű számtani átlagát, de legfeljebb 21%-ot (a befektetési jegyeinek névértékéhez viszonyítva, 100% részesedési arány esetén)
 • Amennyiben a részvények árfolyamváltozásának számtani átlaga negatív, akkor az alap tőkevédelemmel jár le, azaz az alap befektetési jegyeinek névértéke kerül visszafizetésre.

Az alábbi számpélda a hozamszámítás módszerét hivatott bemutatni 3, fiktív számokon alapuló lehetséges kimenetelt vizsgálva:

 

A befektetés lehetséges kockázatai

 • Az alap futamidő alatti árfolyamát a piaci folyamatok kedvező és kedvezőtlen irányba is befolyásolhatják.
 • A futamidő alatti visszaváltás árfolyamveszteséggel is járhat.
 • A futamidő alatt a piaci folyamatok függvényében az árfolyam jelentősen ingadozhat.
 • Az alap származtatott alap, ezért a szokásostól eltérő kockázattal jár.
 • Az alap teljesítményét az alapot alkotó befektetési eszközök futamidő alatti árfolyam növekménye határozza meg. A befektetési eszközök hozamából való részesedés az alap jegyzési időszakának lezárultát követően megállapításra kerülő részesedési arány szerint történik. A részesedési arány minimuma:50%, maximuma 150%.

Kérjük, hogy az alap befektetési politikájáról, valamint a befektetés kockázati tényezőivel kapcsolatos tudnivalókról tájékozódjon az alap Kezelési szabályzatából!

100% tőkevédelem a lejáratkor

Az alap befektetéseinek összetétele biztosítja, hogy a megvásárolt befektetési jegyek névértéke (10 000 forint) a futamidő végén teljes egészében kifizetésre kerüljön. Az alap futamideje alatt (a névértéknél magasabb árfolyamon) megvásárolt befektetési jegyek esetében a lejáratkor érvényesíthető tőkevédelem is (csak) a névértékre vonatkozik!

Kamatadó-mentes befektetés lehetősége

A CIB tITánok Tőkevédett Származtatott Alapja befektetési jegyeit a magánszemély befektetőknek lehetősége van Tartós Befektetési Számlán elhelyezni. Az így megvásárolt befektetési jegyek hozama után, - amennyiben a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott egyéb feltételek teljesülnek -, nem kell kamatadót fizetnie! Az adózási következmények csak a befektető egyedi körülményei alapján ítélhetők meg. Az adójogszabályok a jövőben változhatnak.   

Ha mégis pénzre van szüksége a futamidő alatt

A CIB tITánok Alapjába történő befektetés egy hosszú távú befektetés. Ajánlott befektetési időtáv az alap teljes futamideje (2 év). Szükség esetén az alap befektetési jegyei a folyamatos forgalmazás elindulását követően befektetési jegy adásvételi megbízással értékesíthetők a CIB Bank Zrt. országos fiókhálózatában. Az adásvételi megbízás során felszámított díjak a CIB Bank Zrt. mindenkor érvényes, befektetési szolgáltatásokra vonatkozó Díjjegyzékében közzétett díjakkal egyeznek meg. A befektetési jegyek visszaváltásának költsége az első forgalmazási naptól a befektetési jegyek árfolyamértékére vetítve 4%. A befektetési jegyek forgalmazása árfolyamértéken történik, amelyet a futamidő alatti piaci folyamatok kedvező és kedvezőtlen irányba egyaránt befolyásolhatnak, így a futamidő alatti visszaváltás árfolyamveszteséggel is járhat. Az alap a befektetési jegyek névértékére tőkevédettséget kizárólag a futamidő végén biztosít. Befektetési döntése meghozatala előtt tájékozódjon, mérlegelje tervezett befektetése tárgyát, kockázatát, befektetése tárgyának megszerzéséhez, tartásához, értékesítéséhez kapcsolódó díjakat.

Alapadatok:

 • Futamidő: 2013. január 14. - 2015. január 16.
 • Befektetési jegyek névértéke: 10 000 forint

Jelen tájékoztatás nem teljes körű.

Az alapok tájékoztatóját, kezelési szabályzatát, az alapokra vonatkozó kiemelt befektetői információkat, az alapok portfóliójelentéseit, éves, féléves jelentéseit forgalmazási helyeinken és a www.cib.hu, illetve www.cibalap.hu internetes oldalainkon tesszük elérhetővé. Az alapok tájékoztatója és kezelési szabályzata tartalmazza mindazon információkat, amelyeket a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: PSZÁF III/100.036-4/2002.) a pénzügyi eszközökről, az ügyletről és a díjakról szóló tájékoztatás során köteles megadni. A hozamokra vonatkozó megállapítások a normál piaci viszonyok melletti teljesítményt jelzik, de nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményre. Az alapok hozamadatai a kibocsátás devizanemében kerülnek megállapításra, felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az egyes valuta vagy devizanemek közötti átváltás befolyásolja az alap által elért eredményt. Az alapok egyszeres tőkeáttételt alkalmaznak. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, befektetési vagy adótanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A befektetési alapokban elhelyezett vagyon kezelését törvényi rendelkezések szabályozzák. (2001. évi CXX. törvény a tőkepiacról, 2007. évi CXXXVIII. törvény a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól, a 2014. évi XVI. törvény a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról.)

A CIB Bank Zrt. által nyújtott befektetési szolgáltatások feltételei tekintetében a bank mindenkori Befektetési Szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzata az irányadó, amely megtalálható a www.cib.hu honlapon, illetve bármely bankfiókjában. A befektetési szolgáltatások díjairól a CIB Bank Zrt. Díjjegyzékében talál részletes felvilágosítást. Kérjük, hogy olvassa el a CIB Bank Zrt. által közzétett Általános Tájékoztatót a befektetési lehetőségekről és kockázatokról. Befektetési döntése meghozatala előtt tájékozódjon, mérlegelje tervezett befektetése tárgyát, kockázatát, a befektetési tárgyának megszerzéséhez, tartásához, értékesítéséhez kapcsolódó díjakat.

A befektetési döntést minden esetben a befektető hozza meg. Sem a CIB Bank Zrt.-t, sem a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt.-t nem terheli semminemű felelősség a befektető által hozott befektetési döntésekért, azok eredményéért, a befektetések kiválasztásából, illetőleg a piaci fejleményekből esetlegesen bekövetkező károkért. Az alap származtatott alap, ezért a szokásostól eltérő kockázattal jár, ezen kockázatok megfelelő befektetési technikákkal csökkenthetők, azonban teljes mértékben nem zárhatók ki. Az alap befektetési politikája a befektetési jegyek tőkevédett értékének (névérték) lejáratkori visszafizetését biztosítja. A befektetett tőke visszafizetését harmadik személy nem garantálja. A befektetési szolgáltatási termékek adózásával kapcsolatosan leírtak kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, azok nem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem a jogszabályok hivatalos értelmezésének. A Bank nem vállal semmilyen felelősséget a jogszabályi rendelkezések eltérő értelmezéséből származó esetleges hátrányos következményekért. Jelen tájékoztató a közzétételének napján hatályos jogszabályi rendelkezéseken alapul, így a vonatkozó jogszabályok esetleges jövőbeni változásából adódó, fentiektől eltérő jogkövetkezményekért a Bank nem vállal felelősséget. Az adózásra vonatkozó jogszabályi rendelkezések megfelelő értelmezése és alkalmazása minden esetben az ügyfél felelőssége.